17 Kasım 2014 Pazartesi

Sevgili dostum Aqa Muhammed Arsari'den, adalet felsefesi üzerine notlar





Nasil da bu kurbanlar bir siyasi piyon olarak gösterilmişler , bu başyazı da açiklanmamiş. Ama, en azindan, kendi duygularnı seslendirmesı için kurbanlara izin verıldı. Tribune(mahkeme) başyazı sinda, kurbanlar belagatlarıni sessizlik içinda kullandı.

Bu sessizliklere bir eleştirmen belki de gazeteciler, bir konuşmacı olarak işin özunu bildikten sonra onlardan sorduk, doğrudan kararverıldı ke çok gereklı tartışmalar de kanunun lehine mümkün. En azindan haksiz süçlu ses vermiş, bu yanıte göre, ve onlar memnun olana kadar savci tarafindan dinlendiler ve değerler saygılı sessizlik içinda dinlemelere gerekmekte. Başkayerde gaziteler başkaların değıryargılerı ve acılırı için bir forum verebilyorler 

ama şimdı değil, burda değil. 

Eğer gazitecilik sebep-vericı ve ortak yanıtveren forumu hafifleticı sebep-vericı ikisınede kendine adalanmasına, eleştiren kimse tartışa bıller, en azindan herhangi böyle bir konuda. Bu görüşte, ortak karşilıksız kurallarında gereklı kritik, baya hikayelerde sadace güçlulere düşünce hakkı verelmaktedır, ama o şartler burada uyugulanmamaktedır.

 
Aga Muhammed Arsari / Adalet felsefesi - 2009



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder